Projektledare för Hållbara Humle

Läger- och rekreationsområdet Hummelholmen i Monäs, Nykarleby är möjligheternas område. Det natursköna området har använts som lägerområde sedan år 1962 och har under årens lopp utvecklats till ett allaktivitetsområde som varje år samlar barn, unga och vuxna från hela Österbotten till läger och olika samlingar. Området används också som samlingsplats för bröllop, lägerskolor, festivaler och retreater. Området ägs och förvaltas av Finlands svenska baptistsamfund som beslutat att vi nu vill bredda och utveckla verksamheten och området till ett modellområde för hållbar utveckling och rekreation.

Tack vare Leaderfinansiering från Aktion Österbotten söker vi nu en kreativ och driftig

Projektledare för Hållbara Humle för perioden 1.10.21-30.9.23

Vi söker nu dig som gillar att jobba självständigt men också tillsammans med andra, som är van att organisera och som triggas av att inspirera och tänka i nya banor. Till din hjälp har du en engagerad styrgrupp med olika kompetenser, möjlighet att skapa olika expertteam och en stor grupp människor som är redo att bistå i utvecklingsarbetet. Vi söker dig som har lämplig utbildning eller erfarenhet och intresse för utveckling. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av projekthantering med ekonomi och rapportering. Vid rekryteringen sätter vi framför allt fokus på dina personliga egenskaper.

Projektet har tre huvudfokus:
1. att utveckla området som ett turism- och rekreationsområde i enlighet med Österbottens förbunds landskapsplan 2040,
2. att utveckla Hummelholmen till ett modellexempel för hållbar utveckling utgående från FN:s 17 globala hållbarhetsmål.
3. att utveckla engagemanget för området genom att skapa nya och digitala talkometoder.

Projektplanen i sin helhet fås av samfundsföreståndare Peter Sjöblom.
Din arbetsplats finns framför allt på Hummelholmen, men du kan även utföra merparten av jobbet på distans. Du har även tillgång till baptistsamfundets kontorsutrymmen i Vasa. Arbetet innebär stor flexibilitet och frihet under ansvar. Projektledaren behöver också ha beredskap att delvis kunna jobba kvällar och helger. Tillgång till egen bil är en fördel.
Projektet sträcker sej över två år på 80 procent. Arbetstiden under året kan formas enligt överenskommelse.
Ansökningar med CV sänds senast 12.9.2021 till samfundsföreståndare Peter Sjöblom (peter.sjoblom@baptist.fi) som också svarar på förfrågningar på tfn 050-3236188.
Vi ser fram emot din ansökan!