Sommarens läger

Samfundets barn- och ungdomsutskott ordnar läger på Hummelholmen i Monäs, Nykarleby sommartid.

Det blir sommar igen – det blir lägerdags igen!
Välkommen till baptistsamfundets lägerområde Hummelholmen. Här presenteras i främsta hand lägerverksamheten, men också annat är på gång – håll utkik i andra kanaler för ytterligare information.

I sommar kommer det att vara febril byggverksamhet på Humle i och med att sex nya övernattningsstugor byggs just nu.
Anmälan sker via den länk som finns under infon om respektive läger. Via anmälan får man ytterligare information om lägren. Alla lägeravgifter betalas före lägret, ingen betalning på plats på Humle.
Nytt för i år är att hjälpledare anmäler sitt intresse via ett separat formulär.


Camp Humle (11-13 åringar)

DATUM
9-11.6.2022

CHECK-IN
kl. 14.30-15.00

PRIS
60 €

ANMÄLAN
Länk till formulär

Äntligen är det dags för Camp Humle igen. Vi inleder årets lägersäsong med en riktig kanonstart! Camp Humle är ett läger fyllt med aktiviteter både för dig som tycker om att röra på dig och för dig som gillar att sitta och klura lite. Man brukar ofta också kunna förvänta sig vad som kanske är sommarens mest episka vattenkrig…
I övrigt utlovar vi härlig gemenskap och massa skoj! Häng med på sommarens mest äventyrliga läger!


Talkoläger och sommargudstjänst

DATUM
16-18.6.2023

CHECK-IN
kl. 16.30-17.00

PRIS
Gratis

ANMÄLNING VIA:
Länk till formulär

Tänk dig att gå till färdigt serverade måltider, att någon annan har koll på eventuella medhavda barn, gemenskap, goda samtal och Humle i försommarskrud. Och på det en rejäl dos talkoinsatser under lördagen. Talkolägret inleds med middag och kvällsprogram för både vuxna och barn. Lördagens inleds med en lyxig frukost och sedan har barnen eget program medan de vuxna gör olika typer av talkoinsatser på området – alla krafter är av värde, men ett stort fokus kommer att ligga på cabinbygget! På lördag kväll samlas vi kring lägerelden och samtalen om livet får fortsätta in på småtimmarna.
På söndagen den 18 juni bjuder samfundet in alla från när och fjärran till en för allmänheten öppen sommargudstjänst som avrundas med en gemensam måltid på söndag eftermiddag.


Barnläger (7–10 åringar)

DATUM
19-21.6.2023

CHECK-IN
kl. 12.30-13.00

PRIS
60 €

ANMÄLAN
Länk till formulär

Urartar vattenstafetterna i vattenkrig? Högst sannolikt. Får jag nya vänner? Högst sannolikt. Kommer jag att ha hemlängtan men samtidigt ha så kul att jag inte hinner svara på pappas meddelanden? Högst sannolikt. Är jag så trött när lägret slutar att jag somnar i bilen på vägen hem? Högst sannolikt.
Barn, sommarlov, Gudsnärvaro och Humle hör ihop – kom med på barnläger och få sommarlovsminnen för livet!
Till lägrets avslutning kl. 13.00 onsdagen den 21 juni är nära och kära hjärtligt välkomna. En timme före avslutningen är vuxna välkomna för att hjälpa till att packa ihop och städa i stugorna.
Föräldrar och lägervuxna anmäler sig via samma länk som lägerdeltagarna, dock inte i samma anmälan som ett barn, utan separat anmälan för alla.
Hjälpledare meddelar sitt intresse via en separat länk.


Ungdomsläger (13 åringar uppåt)

DATUM
25.6-2.7.2022

CHECK-IN
kl. 12.30-13.00

PRIS
150 €
(50 € för fred-sönd)

ANMÄLNING VIA:
Länk till formulär

Är du nyfiken på vad det innebär att följa Jesus, vill du träffa nya kompisar, leva lägerliv, chilla, samtala och ställa alla möljliga frågor? Det och mycket mer hinner vi med på årets ungdomsläger. KDS har nytt namn och förhoppningsvis också en del andra överraskningar. Vi går igenom grunderna i det kristna livet och testar hur det kan se ut i praktiken, genom olika upplevelser och uppdrag hoppas vi få ett genomhärligt läger!
Man kan också ansluta sig till lägret under helgen (fredag söndag) ifall man inte har möjlighet att vara med hela veckan. Även det kräver anmälan.
OBS Hjälpledare ska meddela sitt intresse via en separat länk!
Nytt för i år är att årets upplaga av Humlefestivalen infaller på lördag kväll under tonårslägret, så i form av en Humlefest som är öppen för allmänheten. Festivaleventet erbjuder musik på verandan, workshops, föreläsnignar, konst och annat festivalskoj.
8-10.9 kommer det att ordnas en återträff för tonåringar på Humle!


Tillbaka till framtiden – Scoutläger

DATUM
12-16.7.2023
(14-16.7.2023)

ANMÄLNING SENAST 31.5 VIA:
stigfinnarna.fi/karen/lager

Årets scoutläger heter ”Tillbaka till framtiden” och hålls på Humle 12 – 16 juli för äventyrsscouter och äldre. Vargungar deltar 14-16 juli. Den röda tråden för lägret är hållbarhet och programmet har till viss del planerats utifrån Agenda 2030 (FN:s sammanställning av de globala målen för hållbar utveckling).
Förutom hållbarhetsfrågor blir det traditionellt scoutlägerliv med bl.a. surrning, eldning, matlagning, spårning, andakt, lägerbål och gemenskap.
Anmälan sker via Kuksa 15.3-31.5 och mera info samt länk till anmälan finns på kårens hemsida.
Lägret är ett samarbete mellan Frikyrkoscoutkåren Stigfinnarna, Stigfinnarna Sundom och Nykarleby Forsfarare.


Humlefest 2023

DATUM
1.7.2023

TID
Kl. 15 framåt

INTRÄDE, lördag kväll
20 €

Humle 2023, the Veranda – ett halvdags festivalevent.
Humlefestivalen tar i år en lite alternativ form, men är precis som vanligt en festival med högt till tak och fokus på värdefulla möten. Istället för en festivalhelg i början av augusti ordnas i år en festivaldag i början av juli. Humlefesten infaller på lördag eftermiddag- kväll under tonårslägret, då även en bredare publik är välkommen ut till Humle. Det blir festivalstämning i sommarkvällen, samtal på verandan, musik, konst, föreläsningar och workshops.
Följ humlefestival på Instagram för mera information och uppdateringar gällande programmet och arrangemangen!
Välkommen på Humlefest!


Tyst retreat

DATUM
29.9-1.10.2023

CHECK-IN
18 på fredag kväll

PRIS
60 €

ANMÄLNING SENAST 9.10 VIA:
Länk kommer senare

”Bekymra er inte!” säger Jesus till oss i evangelierna. Det är även temat för årets tysta retreat på Hummelholmen. I stillheten och tystnaden får vi närma oss och söka Gud på ett sätt som vi inte alltid är vana vid i vardagen. Retreaten ger oss möjlighet att stanna upp och reflektera över det som vi bär på inom oss.
Retreatdagarna innehåller tideböner, vägledningar, bibelmeditationer och möjlighet till enskilda samtal. Vi inleder med middag på fredag kl. 18 och avslutar på söndag kl. 15.
Retreatledare: Mikael Nilsson och Sara Högberg
Ta kontakt med nilsson.mikke[at]gmail.com eller 0404811804 om du undrar över något.